Home / Guider / Irland / Dublin / Dublin har mange spændende museer at byde på

Dublin har mange spændende museer at byde på

VN:F [1.9.22_1171]
Giv karakter fra 1 til 5 hvor 5 er bedst
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

National Museum of Ireland har en meget stor samling af objekter fobundet med Irlands og Irsk historie. Samlingerne starter fra ca 7000 f.k. og helt frem til i dag.

National Gallery of Ireland med en stor samling på ca. 2.500 malerier , tegninger og skulpturer. Hovedsageligt er det Irske kunstnere der er repræsenteret på museet , men også europæiske kunstnere er der blevet plads til i samlingerne.

Dublin Civic museum med udstillinger af Dublins historie.

Dublinia er et interaktivt underjordisk museum omkring middelalder Dublin.

James Joyce Cultural Centre med et lille museum.

Dublin Writers Museum , dette museum er indrettet i et flot Georgiansk herskabshjem , museet er som det formegentligt fremgår af navnet dedikeret til de store forfattere , Swift , Sheridan , Shaw , Wilde , Yeats , Joyce ; Beckett og Behan.

 

For de drikfældige

Jamesons visitors centre der omhyggeligt gennemgår fremstillingsprocessen omkring den kendte gyldne drik samt en temmelig lang forklaring om forskellen på irsk , skotsk og amerikansk whisky.

Guiness de hellige haller er beliggende i St. James Gate , her er der mulighed for at følge processen i Guiness brygning , bryggeriets historie samt sidst men ikke mindst en prøvesmagning af de tyktflydende dråber – til slut er der selvfølgelig mulighed for at købe enhver form for Guiness tingel tangel. Tag en smugkigger hos Guiness Storehouse her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>