Home / Guider / Hamburg emmer af kulturliv, teater, opera, operette og film

Hamburg emmer af kulturliv, teater, opera, operette og film

VN:F [1.9.22_1171]
Giv karakter fra 1 til 5 hvor 5 er bedst
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

For de fleste har det igennem mange år været populært at tage til London eller Berlin når der skal opleves kulturelle tilbud.

De færreste har nok tænkt på Hamburg som et alternativ til disse to andre, og bedre kendte metropoler.

Men lige syd for den danske grænse ligger et overset alternativ for de der vil opleve kulturelle tilbud på højt plan.

Hamburg er verdenskendt for sit brede udvalg af både teater, cabaret, opera, dans og koncerter. Alt sammen på et meget højt niveau. Hamborg er fx den 3. største musicalby i verden, efter New York og London. Staatsoper og Balletten er blandt de allerbedste i Europa. Her findes Tysklands største teater og den meget store underskov af over 30 teatre og cabaret-scener gør byen til et centrum for alle former for scenekunst.

Restbilletter i Hamburg

Restbilletter kan for eksempel købes hos Stage Entertainment

Opera  i Hamburg

Hamburg opera hører til blandt Tysklands aller ypperste operaer. Du finder endvidere Hamburgs filharmonikere og Hamburg Ballet der har den verdenskendte John Neumeier ansat som balletdirektør

Koncerter / Opera / Ballet

Hamburgische Staatsoper

Grundlagt helt tilbage i 1678, er det Staatsoper Tysklands ældste operahus. Siden 1955, efter at huset var blevet bombet under krigen, genåbnede operaen som Hamborgs mekka for opera, ballet og koncerter. I de seneste årtier er det blevet en af de vigtigste scener for klassisk og moderne dans i Europa. Her har John Neumeier siden 1973 været leder af balletten, der siden er kommet op i den globale top. Og siden 2005 er den australske dirigent Simone Young leder af operaen og husets eget orkester, Hamburger Philharmonikerne med et ambitiøst program; adskillige premierer og genopførelser af blandt andet Britten, Händel, Mozart, Bizet, Strauss, Verdi og Wagner. Billetterne kan købes på nettet – også til koncerterne i Laeitzhalle eller over telefonen.

Dammtorstraße 28

Billetkontoret Tel. +49 (0) 40 – 35 68 68, Fax +49 (0) 40 – 35 68 610, Man-lør 10-18.30

www.hamburgische-staatsoper.de

U-Gänsemarkt eller U-Stephansplatz, S-Dammtor.

Laeisz Halle / Musikhalle Hamburg Det tidligere Musikhalle Hamburg bærer nu igen navnet på dets stiftere, rederiet Laeisz. Siden 1908 findes der i denne klassisk flotte sal, bygget i neo-barok, alt fra Kammerkoncerter over symfonikoncerter til soloer og jazz. Der er fx ”Teatime classics” lørdage kl. 16. Med 400.000 årlige publikummer er det et af Hamborgs store kulturelle centre. Her holder blandt andet Hamburger Symphoniker og Hamburg Philharmoniker til.Johannes Brahms Platz

www.laeiszhalle.de

Hamburger SymphonikerGrundlagt 1957 spiller orkestret ofte ved operaer og balletter ved Hamburgs Staatsoper. Og desuden ved internationale koncertturneer i Storbritannien, Italien, Frankrig, Spanien og Skandinavien. Siden 2004 er russeren Andrey Boreyko chefdirigent – og orkestret kan ofte høres i Laeizhalle.

www.hamburgersymphoniker.de   Hamburger Philharmoniker

Grundlagt 1828 som en forening, der under ledelse af Friedrich Wilhelm Grund bliver 19. tallets mødested for betydningsfulde kunstnere Clara Schumann, Franz Liszt, Hans von Bülow und Johannes Brahms. I 1889 tilegnede Peter Tschaikowsky sin femte symfoni til ledelsen af Philharmonikerne. Og siden er orkestret et af de vigtigste i Hamborg, med en stærk kunstnerisk profil. Spiller i Laeisz Halle / Musikhalle Hamburg.

www.philharmonisches-staatsorchester-hamburg.de

Allee Theater

Hamburgs Kammeropera spiller de barokke værker fra det 18. og 19. årh. og holder til midt i Altona. Her kan man oplagt kombinere underholdning med en kulinarisk oplevelse. Her spilles fx Cosi fan Tutte eller Figaros Bryllup.

Hamburg-Altona, Max-Brauer-Allee 76

Tel.: +49 (0) 40 – 382959

www.alleetheater.de

S-Bahn: Bahnhof Altona – Bus: Haltestelle Gerichtsstraße (Linien 20, 115, 183) – Airport Bus: zum Bahnhof AltonaWestwerk

Skal det være moderne kulturelle arrangementer inden for teater, film, performance, litteratur eller musik, så slå et smut forbi det evigt overraskende Westwerk. Her findes årligt 16 udstillinger og desuden 20 andre arrangementer.

Admiralitätsstr. 74

www.westwerk-hamburg.de

Hamburg Planetarium

Over 1000 gæster aflægger dagligt besøg, efter at huset genåbnede i 2003. Her kan man få en tur til stjernerne eller om aftenen er der ikke sjældent musikalske multimedieshows i det ombyggede vandtårn. Enten med dj’s eller med litterære arrangementer. For børnene er der oftest kø til de særlige 3-D programmer. Huset ligger smukt i i den østlige del af Stadtpark, hvor man også kan leje både, hvis man er til en romantisk tur i søen. Eller tage en dukkert om sommeren. Selvfølgelig er der også en Biergarten i nærheden af den Freilichtbühne, der sommeren igennem har et godt int. Koncertprogram.

www.planetarium-hamburg.de

U-Borgweg Rytmisk musik

Hamburg får hyppige besøg af internationale solister og grupper af musikere. Her er mange koncerter og med den nære beliggenhed til Danmark er det oplagt at tage på kulturtur til Hamburg. Der er nogle sider der ligner det danske Billetnet:

www.kartenhaus.de – forsøg dig med sitets egen søgemaskine. www.hamburg-ticket.de – også her er en fyndig søgemaskine. www.getgo.de – tjek den særlige Hamburg-side.

 

Teater og musicals i Hamburg

I 1986 var der i Hamburg premiere på musicalen Cats og det var et populært træk der over en nat satte Hamburg på kortet over steder hvor det er værd at opleve musicals.

Siden har du i Hamburg kunnet opleve kendte musicals som for eksempel Mamma Mia og Løvernes Konge, sidstnævnte er pt stadig kørende og trækker næsten fulde huse hver aften.

Tarzan er sidste nye skud på stammen og er blevet berømmet for sin megen akrobatik og sidst men ikke mindst musik af Phil Collins.

Hamburg teater

Hamburg er verdenskendt for sit brede udvalg af både teater, cabaret, opera, dans og koncerter. Alt sammen på et meget højt niveau. Hamborg er fx den 3. største musicalby i verden, efter New York og London. Staatsoper og Balletten er blandt de allerbedste i Europa. Her findes Tysklands største teater og den meget store underskov af over 30 teatre og cabaret-scener gør byen til et centrum for alle former for scenekunst.

Teater

Kan man noget tysk, så kan det være oplagt at gå til teaterforestillinger på de store traditionsrige scener. Fx Schauspielhaus, Thaliatheater, Ernst Deutsch-Theater eller Hamburger Kammerspiele.

Ernst Deutsch-Theater

Her spilles typisk klassikere.

Friedrich Schütter Platz 1

Tel. +49 (0) 40 22 70 14 20

www.ernst-deutsch-theater.de

Hamburger Kammerspiele

Teatret har en meget varieret program og passer ikke i nogen faste kategorier.

Hartungstr. 9-11

Tel. +49 (0) 40 413 34 40

www.hamburger-kammerspiele.de

Kampnagel

Her spilles eksperimenterende teater på højt internationalt niveau og ofte med gæstespil. Her kan man ofte være med uden de store tyskkundskaber.

Jarrestr. 20-26

Tel. +49 (0) 40 27 09 49 49

www.kampnagel.de

Deutsche Schauspielhaus

En af de mest berømte tyske scener, og samtidig det største klassiske teater i vort naboland.

Kirchenallee 39/41

Tel. +49 (0) 40 24 87 13

www.schauspielhaus.de

Thalia Theater

Et af de mest spændende teatre i byen med efterhånden flere nichescener spredt ud over kvartererne.

Alstertor

Tel. +49 (0) 40 32 81 44 44

www.thalia-theater.de

The English Theatre

Her spilles et bredt repertoire kun på engelsk, på en veletableret scene, der har leveret solide succes’er siden 1976.

Lerchenfeld 14

Tel. +49 (0) 40 227 70 89

www.englishtheatre.de

 

Film i Hamburg

UFA-Palast på Gänsemarkt har det brede Hollywood-program, dog oftest i de tysk-versionerede udgaver.

www.ufa-hamburg.de

Det samme repertoire findes hos Cinemaxx på Dammtordamm 1.

Eller gå i Metropolis, der er det kommunale tilbud i flot klassisk biograf, der også har introduktioner og musikaftener.

Dammtorstr. 30A

www.metropoliskino.de

eller skal det være småt og hyggeligt, så tjek Streits Filmtheater på

Jungfernstieg 38

www.cinestar.de

Eller hvad med byens ældste biograf (1913) Passage, hvor man kan synke ned i plydsstole og en anden tid.

Mönckebergstr. 17.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>