Home / Guider / Hamburg, Nordens Venedig

Hamburg, Nordens Venedig

VN:F [1.9.22_1171]
Giv karakter fra 1 til 5 hvor 5 er bedst
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De fleste kender Hamburg som byen man kommer forbi enten med tog eller bil – og har man spurgt sig selv, om hvad der findes oppe over Elb-tunnellen eller bag ved Hauptbahnhofs enorme hal, så er svaret; en af Europas mest driftige byer med et rigt musikliv og et dynamisk kunst & kulturliv. Opera og balletten er blandt de bedste på kontinentet.

Desuden byder Hamburg byder på fantastiske shopping-muligheder, et pulserende natteliv og masser af interessant arkitektur.Hamburg er Tysklands næststørste by og er den driftige port ud mod verden. Byens 1,7 millioner indbyggere i den centrale del af byen bliver hurtigt til 3,5 millioner når oplandet tælles med.

Mentaliteten ligner skandinavernes. Her blander det afdæmpet nordiske sig med det brede, internationale udsyn. Byen har tiltrukket folk fra mange nationaliteter og gør indtryk. Allerede John Lennon sagde; “I was raised in Liverpool, but I grew up in Hamburg”.

Handel har altid været vigtig. Derfor er byens officielle titel ”Hansestaden Hamburg”, der regeres fra det prægtige rådhus, der med sine over 600 rum er større end selveste Buckingham Palace. Det er storladent og forrygende flot. Rådhusets mange storladne sale spejler flot byens rigdom og rige historie.

Hamburgs havn er en vital del af byens levende puls. Her er der udsigt til dokker med enorme fragtskibe, en havn skibe der indbyder til eventyrlige besøg; spring på et firemastet sejlskib, et fragtskib fra 1950’erne eller de små barkasser der tøffer omkring eller de længere havnerundfarter, der viser Hamburgs fra dens særlige søside.

For de besøgende på en søndag går det ofte til det levende Fischmarkt, der ligger vest for Landungsbrücken. Her starter byrundturene eller havnerundfarterne – en god start eller afslutning på en promenadetur langs havnen.

Den historisk danske bydel Altona er ikke mindst en spændende tur værd. Her er både levende dansk historie, god udsigt over vandet, museum, teater, banegård og forretninger. Men bydelen har også det charmerende Ottensen-kvarter, med mange hyggelige torve, gode restauranter og lækre specialforretninger. Et kvarter der indbyder til slentreture.

Byens vand strækker sig rundt på kryds og tværs med masser af små kanaler i bymidten. Med over 2300 broer er der flere end i Venedig og Amsterdam tilsammen. Her mødes Elben med floden Alsteren, der er opdæmmet som en sø og ligger midt i byen. Det giver byen dets grønne præg.

Hamburg er faktisk ualmindelig grøn; næsten er fjerdedel af byen er dækket af parker. En af de meste imponerende er den japanske have, der på Hamburgsk er døbt Planten un Blomen. Den ligger på Holstenwall, ved byens gamle bymur.

Byens internationale puls understreges også af de mere end 90 konsulater i Hamburg, det næststørste antal i verden, efter New York.

Er man til vibrerende natteliv, så er Hamburg et sandt eldorado for dem der vil gå på bar-hopping i forlystelseskvarteret St. Pauli og et smut på det farverige Reeperbahn.

Eller man kan gå ud og spise på en af de 4000 restauranter. Prisniveauet ligger meget ofte pænt under det danske. Her bliver smagsløgene pirret af sanseoplevelser fra alverdens køkkener.

Museernes rige samlinger lokker også med besøg, især Kunsthalle er efter flere ombygninger blevet til et af de vigtigste tyske kunstmuseer. Men der findes altid en lang række museer og udstillinger der er værd at besøge.

Hamburg byder også på underholdning i topklasse. Lige fra fodbold i toppen af bundesligaen, store musicals til fx John Neumeiers berømte Balletkompagni – som altid er et besøg værd. Hamburgs Opera har det omfattende klassiske repertoire, mens Laitzhalle og Musikhalle ofte byder på byens øvrige kendte ensembler som Klassik Philharmonie Hamburg, NDR-Sinfonieorchester og det Philharmonische Staatsorchester.

Indkøbene foregår i byens centrum, enten på det vældige indkøbsstrøg Mönckebergstrasse, hvor alskens kæder har hjemme, i sidegaderne med de store varehuse, eller i det mere eksclusive kvarter bag rådhuset, hvor luksusmærkerne og mange hyggelige indkøbspassager og frokostcafeer ligger side om side.

Hamburg har det hele – og så er det storbyen der ligger tættest på Danmark, hvor togene kører til adskillige gange om dagen. Oplev byen på gennemrejsen eller bliv her over en lang weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>