Home / Guider / Irland / Dublin / Irland, Dublin

Irland, Dublin

VN:F [1.9.22_1171]
Giv karakter fra 1 til 5 hvor 5 er bedst
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hovedstaden i Republikken Irland , Dublin har i dag ca 1.000.000 indbyggere.

Der er ting som du absolut må se når du besøger Dublin , generelt er det en meget interessant by hvor man kan få meget ud af blot at slentre rundt i byen der er delt af Liffey floden.  Hvis du har mulighed for det er det eneste rigtige sted at opleve Irernes store dag , Sct Patricks day , selvfølgelig Dublin hvor Liffeyfloden bliver farvet i landets nationalfarver – grøn.

Man taler om den Celtiske tigerøkonomi hvilket betyder at Dublin har ændret sig meget gennem de sidste 10 år , tidligere var det Europas blindtarm , men igennem de sidste år er der sket gevaldigt meget i hovedstaden der dog stadig har meget af sin gamle charme tilbage.

Dublin er i dag Europas party hovedstad nummer et , med enorme mængder af turister der strømmer til byen for at tage del i den Irske craic ( fest , sjov ). Er man blandt de yngre vil man hurtigt føle sig hjemme i en by der har europas yngste befolkning med 40 % af indbyggerne under 25 år.

 

Transport i Dublin

Offentlig transport er ikke det Dublin er mest kendt for. Væbn dig med lidt tålmodighed og du har mulighed for at rejse rundt med tog og bus , f.eks kan du købe et endagskort eller flerdageskort til alle linier. Du skal huske at ved mange stoppesteder holder bussen kun hvis du vinker bussen ind til siden.  Generelt er den offentlige transport i Dublin i gang fra ca. 06.30 – 24.00 , mens man om søndagen har lidt sværere ved at komme ud af starthullerne og her starter ca. 09.30 – 24.00

Taxi du kan fange en taxa ved stoppesteder eller ved at vinke en taxa ind til siden. Hvis hotellet bestiller en taxa for dig vil du i mange tilfælde blive hentet af en “hackney” som ikke har skilt på taget. Som regel sidder der et hackney skilt på vindspejlet i stedet. Forskellen på en taxi og en hackney er at det kun er taxaer der må samle kunder op ved holdepladser eller på gaden.

 

Flyrejser Dublin

Dublins lufthavn hedder Dublin Airport og den er beliggende i den nordvestlige udkant af Dublin. Der er busforbindelse fra lufthavnen 4 gange i timen og turen tager ca 40 minutter.

Dublin Turistinformation

Du kan finde yderligere information om Dublin på følgende adresser

Dublin officiel website, på engelsk

Wikipedia om Dublin, på Dansk

Wikipedia om Dublin mere omfattende beskrivelse og historie, på Engelsk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>