Home / Guider / Irland / Dublin / Irland fakta

Irland fakta

VN:F [1.9.22_1171]
Giv karakter fra 1 til 5 hvor 5 er bedst
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Indbyggertal: 3.630.000 ( Nordirland 1.500.000 )
Areal: 70.280 km2
Hovedstad: Dublin
Valuta: Euro
Sprog: Irsk , engelsk
Religion: Katolikker ( 91,5% ) anglikanere ( 2,5% )
Styreform: Republik
Største byer: Cork, Limerick, Galway, Waterford
Telefon selvvalg: 00 353

Kort om Irland

Irland er delt i 2 dele , Republikken Irland dækker ca 85 % af øens areal mens Nordirland, der er en del af det Forenende Kongerige dækker den sidste del. Hovedstaden i Republikken Irland hedder Dublin og har ca. 1,1 mio indbyggere. Hovedbyen i Nordirland er Belfast.

Med aftalen fra 1998 lykkedes det endeligt , efter 30 års uroligheder , at skabe fred på hele øen. Aftalen betyder at der er en lokalregering i Nordirland (Belfast) der samarbejder med den Irske regering på forskellige områder.

Irland kaldes også, og med rette , den grønne ø. Landskabet er en af øens største attraktioner , det veksler mellem moser og søer i øst og klippeøer i vest. Indimellem ligger de landskaber som de fleste forbinder med Irland , nemlig de frodige græsenge.

Dværge og alfer er en anden ting der forbindes med Irland. I de gamle folkesagn – som der verserer rigtig mange af – mente man at alferne boede i jordhøje og at der dværge. Skulle du komme i nærheden af en alf skal du holde fingrene væk – det bringer ulykke at røre ved en alf. Skulle du derimod komme i nærheden af en dværg skal du gøre hvad du kan for at fange dværgen – han vil lede dig til en krukke fyldt med guld , men hold øjnene på dværgen konstant , hvis du blot et kort øjeblik tager øjnene fra dværgen forsvinder han ud i den blå luft.

I Irland er det forbudt at dræbe en svane , Kong Lir elskede sine børn så meget at stedmoderen blev jaloux , hun førte børnene til en sø og forvandlede dem til svaner der var bundet til vandene i 900 år , hun gav dem dog evnen til at synge smukt. Kong Lir udstedte en befaling at det var forbudt at dræbe en svane og denne befaling er gældende den dag i dag. De 900 år faldt sammen med kristendommens indførelse i Irland – børnene fik menneskeskikkelse igen men var svage og døde kort tid efter – børnene nåede dog at blive døbt inden de døde.

TURISTINFORMATION – AMBASSADE – KONSULAT

DANMARKS AMBASSADE
St. Stephens Green 121 – 122 , Dublin 2
Telefon: +353 1 475 6404
Telefax: +353 1 478 4536

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>