Home / Guider / Frankrig / Paris guide til seværdigheder i 11 arrondissement

Paris guide til seværdigheder i 11 arrondissement

VN:F [1.9.22_1171]
Giv karakter fra 1 til 5 hvor 5 er bedst
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Mange vil vel nok forbinde Paris med Bastille , man vil dog blive skuffet. Der er i dag intet tilbage af den tidligere Bastille bortset fra omridset i brolægningen på Place de la Bastille. Oprindeligt blev Bastillen bygget i 1382 og var ment som beskyttelse mod angreb fra Englænderne. Senere blev Bastillen mest kendt som fængsel for folk der havde fornærmet kongen.

Regeringen havde i 1789 givet ordre til at Bastille skulle nedrives men folkemasserne kom dem i forkøbet og nedrev Bastille efter stormen den 14 juli 1789.

Place de la Bastille. Det er her på pladsen at du kan se omridset af Bastille i brolægningen. Napoleon havde planer om at rejse en stor bronzeelefant på pladsen , men disse planer blev aldrig udført og istedet blev soklen anvendt til Colonne de Juillet 1830 der er rejst til minde om de der døde under julirevolutionen i 1830.

Metro : Bastille

Cimentière du Père Lachaise. Er den største kirkegård i Paris oprindeligt anlagt i 1804. Det var her Pariserkommunen udkæmpede sit sidste slag den 28 maj 1871 og de sidste 147 overlevende blev stillet op af Mur des Fédérés og skudt , her er i dag en altid blomstersmykket fællesgrav. Ved indgangen kan man få udleveret et kort så man kan finde frem til de mange berømtheders gravsteder , listen er lang og her nævnes i flæng La Fontaine , Moliere , Balsaz , Oscar Wilde , Chopin , Rossini , Piaf , Jim Morrison og mange mange andre.

Metro : Père Lachaise , Philippe-Auguste

Opéra de Paris Bastille. Er tegnet af Carlos Ott en Canadisk – Uruguayansk arkitekt og bygningen stod færdig i 1989 for at fejre 200 års dagen for revolutionen.

Metro : Bastille

Musée Èdith Piaf.  Museet er viet til den lille store sangerinde.

Metro : Ménilmontant

 

Paris guide til seværdigheder i 11 arrondissement, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>