Home / Guider / Frankrig / Paris turist, seværdigheder i Paris 5 arrondissement

Paris turist, seværdigheder i Paris 5 arrondissement

VN:F [1.9.22_1171]
Giv karakter fra 1 til 5 hvor 5 er bedst
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Église St-Étienne-du-Mont. Denne kirke blev grundlagt i 1492 , de af Skt. Genevièves rekvilier der overlevede revolutionen finder du i kirken.

Metro : Monge , Luxembourg , Cardinal Lemoinge

Église St-Julien-le-Pauvre. Oprindeligt opført i 500 tallet men ombygget i 1100 tallet som samlingshal for studenter. I dag tilhører kirken den græsk-ortodokse kirke.

Metro : Maubet-Mutualité

Église St-Séverin. Universitetskirken er opkaldt efter en eremit der i 500 tallet overtalte kong Klodevigs søn til at blive munk. Kirken har gennemgået utallige ombygninger og i dag står den i 1400 tals gotik.

Metro : Maubert-Mutualité

Institut du Monde Arabe. Bygningen er betalt af Frankrig sammen med 22 arabiske lande og inden døre finder du flotte udstillinger af bl.a. islamisk kunst , smykker og møbler.

Metro : Cardinal Lemoine , Jussieu

Jardin des Plantes. Var oprindeligt en medicinsk urtehave grundlagt af Ludvig 13 livlæger , i dag er haven vokset til en meget meget flot botanisk have som alle kan nyde godt af.

Metro : Gare d’Austerlitz , Jussieu

La Sorbonne. Paris kendte universitet grundlagt af Robert de Sorbon for fattige teologiske studerende i 1253.

Metro : Cluny-Sorbonne , Luxembourg

Latinerkvarteret. I 5 arrondissement ligger en del af middelalder Paris der har overlevet frem til i dag , området er kendt som latinerkvarteret , et navn kvarteret har fået idet området altid har været hjemsted for studenterne og i tidligere tider talte man udelukkende latin på universitetet.

Musée de Mineralogie.  Mineraologisk museum med en flot samling af ædle stene og mineraler.

Metro : Jussieu

Musée de Sculpture en Plein Air. Er en park fyldt med spændende skulpturer af kendte kunstnere.

Metro : Monge , Jussieu

Musée National d’Historie Naturelle. Naturhistorisk museum med store samlinger af plantefossiler og forskellige stenarter. Du finder i dag også en lille zoologisk have med forskellige dyrearter.

Metro : Gare d’Austerlitz

Musée National du Moyen Age eller Musée du Cluny. Bygningen er oprindeligt opført i 1400 tallet og inden døre finder du en flot samling af middelalder kunst og håndværk. I en af salene finder man en del af Notre-Dame , nemlig 28 stenhoveder forestillende Israels konger. De revolutionære troede i 1793 at hovederne forestillede Frankrigs konger og huggede dem derfor af facaden på Notre-Dame.

Metro : Cluny-Sorbonne

Panthéon. Den allerførste kirke blev opført her i 508 af Kong Klodevig. I 1757 gav Ludvig 15 ordre til at påbegynde opførelsen af en ny kirke der stod færdig i 1790. Hvis du kommer i Panthéon skal du især bemærke de smukke freskomalerier. I dag ligger mange store franskmænd begravet her bl.a Voltaire , Hugo , Zola og Jean Moulin.

Metro : Monge , Luxembourg , Cardinal Lemoinge

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>